Radio 2

Eindelijk weer Waregem Koerse!

Vorig jaar waren er geen paardenrennen op de traditionele Waregemse hoogdag aan de Gaverbeek, maar vandaag werd de 173ste editie van Waregem Koerse gehouden. De eerste winnaar werd ‘Last Winner’, die als eerste over de streep kwam tijdens de Prijs Jean Bouckaert, een drafren die traditioneel Waregem Koerse opent. “De laatste winnaar wordt de eerste winnaar, eindelijk kan er weer gevierd worden aan de Gaverbeek”, riep een euforische omroeper door de speakers. 

Waregem Koerse 2021 werd door meer dan 20.000 toeschouwers gevierd in Waregem alsof er geen covid is geweest. Bijna niemand droeg een masker, er werd al heel wat gekust, omarmd en handjes gegeven en de drank vloeide rijkelijk. Aan de bookmakers werd doorgegokt en de bankbiljetten gingen er vlot van hand tot hand. Heel wat mensen hadden een hoedje of pet op, een aantal dames was duidelijk uitgedost om de Willy Naessens Hat Trophy in de wacht te slepen. 

9 wedstrijden

Het belangrijkste zijn natuurlijk de wedrennen. 9 stuks, waaronder een aantal steeple-chases en anderzijds drafwedstrijden. De belangrijkste was de ING Grote Steeple-Chase van Vlaanderen waar een premie van 35.000 euro te verdienen was. Felix de Giles haalde het met zijn paard Gino Des Dunes na 4.600 meter, meteen het hoogtepunt van deze Waregem Koerse. 

Spektakel verzekerd

Als vanouds was het spektakel verzekerd met de Gaverbeek maar ook met de Ierse ditch, de grootste en hoogste haag van het parcours met een boomstam, een greppel en een haag van 1,65 m hoog en 4,5 meter breed. Vraag het maar aan de Franse jockey Tanguy Andrieux die aan de nek hing van zijn paard Heniway na de eerste passage van de Ierse ditch. 

Geen Waregem Koerse zonder gekke-hoedenparade. En dat was dit jaar niet anders.

Videospeler inladen...

Meest gelezen