Gratis parking Antwerpse Scheldekaaien verdwijnt binnenkort door heraanleg

In Antwerpen begint woensdag het archeologisch onderzoek op de Scheldekaaien, ter hoogte van de Sint-Michielskaai. Dat onderzoek past in de heraanleg van de kaaien. Voorlopig kan je je auto nog gratis parkeren op een klein stuk van de parking daar. Vanaf 2 november is het definitief gedaan met gratis parkeren op de kaaien. Voor de bewoners van enkele Antwerpse buurten blijft er nog wel een gratis parking.
 

De eigenlijke heraanleg van dit stuk van de Scheldekaaien start begin volgend jaar. Dan moet het archeologisch onderzoek dus afgerond zijn. De archeologen zullen delen van de voormalige Sint-Michielsabdij (12de - 18de eeuw), de historische bewoning op deze plek en delen van de vroegere kaai- en stadsmuren onderzoeken. Na 2 november kan je dus niet meer gratis parkeren op de kaaien. Je moet dan een plekje zoeken in één van de betalende parkings in de buurt. Er blijft alleen nog een gratis parking "Plantinkaai" voor bewoners van de zones Sint-Andries, Historisch Centrum en Theaterbuurt-Meir. Zij moeten zich wel op voorhand registreren.
 

Meest gelezen