Radio 2 Antwerpen

In openlucht geen mondmaskers meer in het centrum van Lier: "Maar blijf voorzichtig en zorg voor elkaar"

Vanaf 1 september ben je niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in openlucht in Lier. Nu was dat nog verplicht, overdag, in enkele straten en op pleinen in het stadscentrum. Lier was één van de laatste steden in Vlaanderen waar er nog een mondmaskerplicht op straat was. Ook op de zaterdagmarkt wordt ze afgeschaft. Toch vraagt de burgemeester om voorzichtig te blijven en zorg te dragen voor anderen.
 

"Na het laatste overlegcomité zijn er weer enkele versoepelingen gekomen en ik wilde eerst de officiële teksten zien. Traditioneel hebben we die weer heel laat gekregen. Ik heb altijd getracht om zoveel mogelijk eenvormigheid in de reglementering door te voeren, dan zijn ze het duidelijkst voor iedereen", legt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) uit.
 

Het virus is niet weg. Ik reken op het respect voor anderen.
Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA)

De mondmaskerplicht blijft wel behouden in alle stadsgebouwen en sportzalen in Lier. Alleen het personeel mag hun mondmasker afzetten als ze gaan zitten. In de bibliotheek blijft het mondmasker sowieso verplicht voor iedereen. Dat blijft zeker zo tot eind september. “Toch blijft het belangrijk dat we nog altijd een grote voorzichtigheid aan de dag leggen, want het virus is niet weg. Ik reken daarom op het gezond verstand van de Lierenaars en Hooiktenaars en op respect voor de anderen: hou voldoende afstand, draag een mondmasker waar afstand houden niet mogelijk is en blijf voor een goede handhygiëne zorgen. Aan de weinigen die zich niet lieten vaccineren doe ik een dringende oproep om dat toch te doen", aldus nog burgemeester Boogaerts.
 

Meest gelezen