Politie Deinze-Zulte-Lievegem

Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem bevraagt 55-plussers: "Prioriteiten aanpassen indien nodig"

Alle 55-plussers uit Deinze, Zulte en Lievegem kunnen een enquête invullen over de lokale politie. "We focussen op de wijkwerking én op communicatie." Deelnemers krijgen een maand de tijd om de vragenlijst in te vullen, de resultaten kunnen impact hebben op de werking van de politie. 

De lokale politie van Deinze, Zulte en Lievegem wil graag weten wat de 55-plussers uit de zone denken over de lokale werking. Ze lanceert een online bevraging waarin ze hun mening kwijt kunnen. "We gaan ook echt aan de slag met de resultaten, we gaan die ook breed bekend maken", vertelt Julie Van den Heede van de zone. De bevraging loopt nog tot eind september. 

Politie Deinze-Zulte-Lievegem

Ken je wijkinspecteur

De enquête van de politie focust in de eerste plaats op de wijkwerking. "We willen graag weten of de mensen de wijkinspecteur kennen of niet. Weten ze hoe ze hem of haar moeten contacteren? Hoe doen ze dat het liefst?", gaat Van den Heede verder. "Op die manier kunnen we ons beter aanpassen aan de noden van de inwoners." 

Het contact met de burgers is belangrijk, we willen aan hun verwachtingen voldoen

Julie Van den Heede, politiezone Deinze-Zulte-Lievegem

De politie peilt ook naar de prioriteiten binnen de zone. "Zijn de prioriteiten duidelijk? Moeten ze veranderen? Op welke manier moet de politie daar het best over communiceren? ", dergelijke zaken willen we heel graag weten. "We kunnen onze werking bijsturen als dat nodig blijkt."

Ook enquêtes voor andere leeftijdsgroepen

In Deinze, Zulte en Lievegem focust de politie nu in de eerste plaats op 55-plussers. "Dat betekent niet dat we de mening van andere leeftijdsgroepen niet belangrijk vinden, we gaan in de toekomst nog andere gerichte enquêtes organiseren", besluit Van den Heede. 

Meest gelezen