stad Leuven

Leuvense vaccinatiecentrum verhuist van Brabanthal naar Kinepolis

Het vaccinatiecentrum van de Brabanthal verhuist binnen enkele weken naar bioscoop Kinepolis in het centrum van Leuven. Nu 90% van alle Leuvenaars is gevaccineerd is zo'n grote ruimte niet meer nodig. Bovendien moet de Brabanthal vrij zijn voor het WK wielrennen.  

Van de volwassen Leuvenaars is 90 procent volledig gevaccineerd. Van de 12- tot 17-jarigen kreeg ondertussen bijna 85 procent minstens één prik. Kinderen onder de 12 jaar krijgen nog geen vaccin. Door die hoge cijfers kan een groot vaccinatiecentrum zoals dat van de Brabanthal sluiten én verhuizen naar een veel kleinere locatie.

Burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani (Vooruit): "We hebben gekozen voor een leegstaande handelsruimte in het gebouw van Kinepolis op de Bondgenotenlaan, waar vroeger een restaurant was. Die locatie is goed bereikbaar: het bus- en treinstation is vlakbij, er is een fietsenstalling en autoparking in Kinepolis zelf of Parking De Bond. Bovendien is het vaccinatiecentrum in Kinepolis ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers."

Gala 100 jaar WK wielrennen

Die verhuis komt geen dag te vroeg. Want 19 september is het WK wielrennen te gast in Leuven. "De organisatie houdt één van de belangrijkste events – het gala voor de 100e verjaardag van het WK wielrennen – in de Brabanthal. Die moet dus zeker vrij zijn", aldus de burgemeester. 

Het nieuwe vaccinatiecentrum in Kinepolis op de Bondgenotenlaan opent midden september de deuren en blijft open tot 15 oktober. 

Meest gelezen