4 jaar cel voor man uit Turnhout die vrouw en kinderen mishandelde

Een man van 48 uit Turnhout is veroordeeld tot 4 jaar cel omdat hij zijn echtgenote en zijn 5 kinderen onmenselijk heeft behandeld. Hij mishandelde hen niet enkel fysiek, hij pakte hen ook psychisch aan. Ook zijn zoon van 19 stond terecht omdat hij het gedrag van zijn vader had overgenomen. Hij heeft een voorwaardelijke straf gekregen.

De dochter van de man had in de rechtbank getuigd dat haar vader haar sloeg al van toen ze nog een kleuter was. De man noemde zijn kinderen ook nooit bij hun naam, maar gebruikte scheldwoorden. De rechter oordeelde dat hij het gezin onmenselijk heeft behandeld en veroordeelde hem tot een celstraf van 4 jaar.

Eén van de kinderen van de man stond eveneens terecht. De zoon van 19 was als kind zelf het slachtoffer van het geweld van zijn vader, maar vanaf z'n 18de gedroeg hij zich zelf ook gewelddadig tegenover zijn moeder, broertje en zussen. De zoon werd veroordeeld tot 12 maanden voorwaardelijk. Hij kreeg ook een contactverbod en moet zich laten begeleiden. 

Meest gelezen