© 2020 SOPA Images

Britse pubs lopen droog: biertekort dreigt door tekort aan vrachtwagenchauffeurs

In Groot-Brittannië dreigt een biertekort door de aanhoudende nood aan vrachtwagenchauffeurs. De biervoorraden van pubketen JD Wetherspoon kunnen momenteel niet worden aangevuld, waardoor in sommige cafés de biertap opdroogt. Het probleem is een gevolg van de Brexit en de coronacrisis.

"We verontschuldigen ons bij onze klanten voor het ongemak. Samen met de brouwerijen proberen we het probleem zo snel mogelijk te verhelpen", klonk het bij Wetherspoon-woordvoerder Eddie Gershon. Wetherspoon kan haar pubs momenteel niet bevoorraden met de biermerken Carling en Coors.

Aan de basis van het huidige probleem ligt het tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Die zijn door de Brexit en de aanhoudende coronacrisis opnieuw massaal huiswaarts vertrokken naar het Europese vasteland. Volgens transportfederatie Road Haulage Association betreft het tekort een 100.000 chauffeurs.

Het tekort liet zich eerder ook voelen bij andere ketens. Zo was McDonald's vorige week even verplicht om het menu in Groot-Brittannië aan te passen omdat er niet genoeg milkshakes geleverd konden worden.

Hoofd Wheterspoon als grote Brexiteer

Ironisch is wel dat Tim Martin, het hoofd van JD Wetherspoon, zich in het verleden meermaals heeft uitgesproken als een hevige voorstander van de Brexit, zelfs zonder deal met de Europese Unie. Twee jaar geleden sprak VRT NWS met de horeca-tycoon.

Tim Martin ondersteunde de Britse premier Boris Johnson in de Brexitsaga en leunde daarvoor aan bij de conservatieve Brexitpartij van Nigel Farage. Op sociale media wordt er nu gespot met het biertekort dat door de Brexit Tim Martin en zijn bedrijf treft.

Meest gelezen