Gezocht: nieuwe boswachter voor Hallerbos en omgeving

Het Agentschap Natuur en Bos heeft een vacature uitgeschreven voor een nieuwe boswachter in de ruime streek rond Halle. De nieuwe boswachter zal onder andere verantwoordelijk zijn voor het wereldberoemde Hallerbos. Je kan voor de functie solliciteren als je de nodige kennis en diploma's kunt voorleggen.

“We hebben een boswachter nodig voor het Hallerbos, dat is natuurlijk het bekendste domein, maar het is eigenlijk veel ruimer dan dat. Ook voor onze domeinen in de rest van Halle, Beersel, Sint-Genesius-Rode en Linkebeek. Dus voor de streek ten westen van het Zoniënwoud”, zegt Patrick Huvenne van Natuur en Bos. "Het is voornamelijk bos, maar er zitten ook graslanden tussen en belangrijke parken die ook heel boeiend en de moeite waard zijn."

Naast een passie voor natuur, is ook een brede kennis van en interesse voor zowel bosbouw en bosecologie, vegetaties en parkbeheer noodzakelijk. Geïnteresseerden kunnen zich tot 19 september kandidaat stellen via de website van Natuur en Bos.

Meest gelezen