James Arthur Photography

Gemeentepersoneel Maldegem helpt puin ruimen in Trooz

De gemeente Maldegem stuurt twee van z'n medewerkers naar de Waalse gemeente Trooz om er puin te helpen ruimen. Bijna twee maanden na de overstromingen daar is er nog heel wat opruimwerk. De gemeente Maldegem neemt zelf het initiatief om er te gaan helpen, want alle beetjes helpen volgens de burgemeester. 

Trooz is een van de gemeenten die midden juli zwaar getroffen werd door de overstromingen. Volgens de Waalse minister van Milieu Tellier zal het nog een jaar duren voor alle puin in Wallonië geruimd is.  Begin augustus al trok ondernemer Luc Goeminne uit Maldegem naar Trooz om er te helpen opruimen, intussen helpt hij er al een paar weken vrijwillig met de opkuis.  “Omdat er meer hulp nodig is, heeft hij de gemeente Maldegem gevraagd om ondersteuning te bieden in Trooz”, zegt burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld).

“Er is al heel wat werk verricht, maar er moet nog veel afval geruimd worden. Daarom gaan twee personeelsleden van de gemeente Maldegem van 6 tot en met 10 september ter plaatse meehelpen. We voorzien een vrachtwagen met container en een bandenkraan voor het opruimen van straten, trottoirs, paden en de zijkanten van de rivier.” 

Ik roep andere gemeenten op om hetzelfde te doen, het kost maar een paar duizend euro.
Bart Van Hulle, burgemeester Maldegem (Open VLD)

Een speciale relatie heeft de gemeente Maldegem niet met Trooz, ze doen het uit noodzaak: "Het is gewoon nodig. Als overheden er niet in slagen om het te coördineren, dan willen wij als gemeente ons steentje bijdragen. Ik roep andere gemeenten op om hetzelfde te doen, het kost maar een paar duizend euro." 

Maldegem wil nog een stap verder gaan. “Wanneer de inwoners van Trooz na de opruimactie terug naar huis kunnen, bieden we hen ook materiële hulp. In  overleg met de gemeente Trooz zullen we nagaan welk materiaal ze concreet nodig hebben. Om ervoor te zorgen dat het materiaal op het gepaste tijdstip op de juiste plaats terecht komt, zullen we later communiceren wat we nodig hebben en waar het materiaal kan binnengebracht worden”, zegt burgemeester Van Hulle nog.

 

 

 

Meest gelezen