Videospeler inladen...

Mag je nu zelf een bal gaan halen in de tuin van je buur? De redactie reageert traag en onvolledig

Mag je nu zonder toestemming de tuin van de buur in om een bal te halen of niet? De berichtgeving van VRT daarover is nogal opvallend veranderd in de loop van de dagen. Eerst mocht het gewoon wel. Dan mocht het “in principe”. En ten slotte werd gezegd dat het NIET lijkt te mogen.

U vindt hieronder enkele reacties van lezers, luisteraars en kijkers. Mijn antwoord kan u bekijken wanneer u klikt op de ondertitelde clip bovenaan of onderaan het artikel. 

Lezersreactie :

De titel van het artikel op VRT NWS is te kort door de bocht, je kan nooit zomaar "gewoon de tuin van de buren binnen"

Door dergelijke ongenuanceerde berichten te plaatsen, voedt de VRT het buikgevoel van de mensen die denken dat hen plots alles wordt afgepakt en dat plots alles "woke" is geworden. 

Lezersreactie : 

Een een fout (die mij heel menselijk lijkt en niemand kan verweten worden) wordt niet recht gezet. Ik stel deze klacht op omdat dit de eerste keer is dat ik met kennis ter zake zie dat de media effectief een fout beeld ophangt en zichzelf niet corrigeert. Als fan de media en de journalistiek vind ik dergelijke zaken problematisch. 

Lezersreactie : 

Het doet mij veel hartzeer dit totaal onbegrip zo zijn gang te zien gaan. Ik moet toegeven, ik ben biased: ik ben zelf rechtenstudent.  

Laat mij u zeggen: de twee wetten verschillen dag en nacht. Weg met middeleeuwse duiventillen en konijnenwaranden, handkarren als maatstaf voor erfdienstbaarheden, wortelvaste veldvruchten, etc. Dit is een werk voor de 21e eeuw. Dieren worden erkend als meer dan objecten; er komt een eeuwigdurend opstalrecht, dat grote en duurzame bouwprojecten faciliteert; er zijn preventieve acties voor burenhinder, in plaats van enkel repressie.  

En met betrekking tot die ballen over de haag: de kwestie is zo moeilijk als ze groot is. Dat alles en iedereen door de tuin mag marcheren, is onzin.  

Bekijk hieronder het antwoord van de nieuwsombudsman:

Videospeler inladen...

Meest gelezen