Radio 2

Mondmaskers niet langer verplicht op Antwerpse markten

Vanaf vandaag mag je in Antwerpen opnieuw zonder mondmasker boodschappen doen op de wekelijkse markten. "Een verademing voor ons en voor de klanten. Het draagvlak om buiten mondmaskers te dragen was al langer aan het slabakken", vertelt Johan Meysmans van kaaskraam 't Chesterke op Radio 2 Antwerpen.

Voor het eerst sinds de start van de coronacrisis mogen Antwerpse marktkramers en -bezoekers het mondmasker uitlaten. "Een verademing voor iedereen", zegt Johan Meysmans van kaaskraam 't Chesterke op Radio 2 Antwerpen. "Het is maanden geleden dat we dat nog mochten meemaken. Je ziet dat mensen er vanmorgen op de markt hier aan het Te Boelaerpark nog wat over twijfelden. Maar toen duidelijk was dat het niet langer verplicht was, gingen de maskers vlotjes af." Volgens Meysmans komt de maatregel niets te vroeg. "De meeste mensen zijn gevaccineerd . De laatste weken merkten we ook dat het draagvlak om het masker buiten te blijven dragen,  aan het afnemen was." 

Lokaal bestuur beslist

Het zijn de lokale overheden die beslissen of mondmaskers nog verplicht zijn op markten, kermissen en evenementen buiten. "Vorige week in Kapellen moesten wij als marktkramers het masker nog dragen, maar mochten klanten het al uitlaten. Vanaf deze week is ook dat in Kapellen verleden tijd. Net zoals in Kalmthout waar we komend weekend staan", zegt Meysmans. "We zitten in een menselijke stiel. Ik vind ik het veel aangenamer dat ik de gezichtsuitdrukking van de klanten kan zien, en zij die van mij."

Meest gelezen