Radio 2

Nog geen feestjes in Leuvense cafés op de Oude Markt: "Wij wachten braaf af tot het wél mag op 1 oktober"

De caféuitbaters op de Oude Markt in Leuven zijn niet van plan om feestjes te houden zoals cafés in de Gentse uitgaansbuurt nu al doen. Daar omzeilen ze de coronamaatregelen door feesten te organiseren voor maximaal 200 genodigden, en daar doet Leuven niet aan mee. 

Pas vanaf 1 oktober zijn feestjes in cafés en clubs toegelaten. Maar heel wat Gentse cafés omzeilen die voorschriften door fuiven te organiseren voor 200 genodigden. "In het ministerieel besluit staat dat privéfeesten met maximaal 200 personen kunnen, zolang er met uitnodigingen wordt gewerkt", zeggen ze daar.

In Leuven willen de cafébazen dit achterpoortje niet gebruiken en wachten ze tot 1 oktober. "Op dit moment heb ik geen weet van uitbaters op de Oude Markt die dat van plan zouden zijn",  zegt Eric De Rop van VZW Oude Markt. "Wij hebben gedurende de hele coronacrisis de maatregelen zo goed mogelijk gerespecteerd en we blijven dat doen. We weten dat er achterpoortjes bestaan, maar nu we het vooruitzicht hebben dat het weer kan vanaf 1 oktober gaan we nu niet de kantjes er van af lopen."

'We hebben ook een zeer goed contact met de Leuvense politie, we kunnen mekaar altijd rechtstreeks contacteren als er problemen zijn. En die goeie verstandhouding gaan we nu niet op het spel zetten", besluit De Rop. 

Meest gelezen