Verdeelcentrum Bpost Mechelen deels ontruimd na poederbrief, volgens eerste onderzoek gaat het om gif strychnine

In Mechelen is een deel van het verdeelcentrum van Bpost even ontruimd nadat medewerkers er een poederbrief hadden aangetroffen. Uit het eerste onderzoek blijkt dat het gaat om de giftige en gevaarlijke stof strychnine. 

In het verdeelcentrum van Bpost aan de Egide Walschaertsstraat in Mechelen werd vanmiddag een poederbrief aangetroffen. De brandweer en de civiele bescherming kwamen ter plaatse voor een onderzoek, maar het gebouw kon even later opnieuw vrijgegeven worden. De brief is naar het laboratorium gebracht. Volgens de eerste vaststellingen zat er strychnine in de envelop. Dat is een wit reukloos en zeer giftig poeder dat onder meer gebruikt wordt als mollen- en rattenvergif. 

Er waren ook enkele mensen in aanraking gekomen met de brief

Het personeel werd uit voorzorg even geëvacueerd. "Er waren ook enkele mensen in aanraking gekomen met de brief", zegt Dirk Van de Sande van de politiezone Mechelen-Willebroek. "Zij zijn even in afzondering geplaatst, maar ze vertonen voorlopig geen ziektesymptomen. Ze mogen dus net als de rest van het personeel weer aan de slag. Er is hen wel gevraagd om alert te blijven voor symptomen, zoals irritatie bijvoorbeeld."

"We kunnen in het kader van het onderzoek nog niets zeggen over de afzender of de bestemmeling, maar de brief was alvast niet aan Bpost zelf gericht", zegt Van de Sande. 

Meest gelezen