Drie generaties Anciaux schrijven samen een boek

De familie Anciaux heeft een boek geschreven. Politicus Bert Anciaux schreef het samen met zijn vader Vic en zijn dochter Britt. Het boek heet "Over generaties". Je komt te weten hoe drie generaties kijken naar verschillende thema's.

"Ik ben met het idee voor dat boek op de proppen gekomen nadat een vriendin van mij dat had gesuggereerd", vertelt Bert Anciaux. "Het idee om het samen met Britt en mijn vader te doen, vond ik heel, heel bijzonder. In het verhaal dat we brengen, is er een grote meerwaarde van mijn vader maar zeker ook van ons Britt. Zij heeft een andere kijk op de toekomst, op duurzaamheid, klimaatuitdagingen en op zorg."

Vlaams, sociaal en zorgzaam

Het boek heet "Over generaties", de ondertitel is: "Vlaams, sociaal en zorgzaam", de waarden die Bert en Vic Anciaux altijd hebben uitgedragen. "Ik vind dat 'Vlaams' het meeste past bij mijn grootvader", vertelt Britt. "'Sociaal' past bij mijn vader en 'zorgzaam' bij mij, want ik ben nu afgestudeerd als arts." Bert begrijpt dat zijn dochter minder voeling heeft met het begrip 'Vlaams'. "Voor veel jongeren heeft 'Vlaams' een moeilijke inhoud", zegt Bert. "Wij voelen ons alle drie Vlaming, maar we zijn niet alle drie Vlaams-nationalist."

Vic Anciaux wordt 90 en hij heeft ook genoten van het samen schrijven aan dit boek. "Het doet me meer dan veel plezier", vertelt Vic."Temeer omdat we alle drie gelijkgezinden zijn. Misschien niet op het Vlaams-nationalistische vlak, want ik heb een andere tijd gekend dan Britt en Bert."

Je kan je ook engageren zonder in de politiek te gaan 

Britt Anciaux

Britt Anciaux heeft voorlopig geen politieke ambities. "Ik denk dat je ook buiten de politiek je steentje kan bijdragen aan de maatschappij. Als arts kan ik ook een meerwaarde bieden. Ik ga me nu specialiseren in kindergeneeskunde. Ik wil me inzetten voor kinderen die minder kansen krijgen of die niet uit een warm nest komen. Ik wil ook aandacht hebben voor de problematiek van obesitas en diabetes bij kinderen. Je kan je ook engageren in je eigen omgeving zonder daarvoor in de politiek te gaan."

Meest gelezen