VIIO Borgloon start schooljaar met werken en versoepelingen

In het Vrij Innovatief Interactief Onderwijs (VIIO) in Borgloon is vandaag het schooljaar gestart met heel wat versoepelingen. Tegelijkertijd zijn er grote werken aan de gang.

Directeur Rik Bollen is opgelucht dat er heel wat versoepelingen zijn in de de coronamaatregelen op school. Er kan opnieuw in de refter gegeten worden in plaats van in de klas en ook op het gebied van mondmaskers zijn ze er veel vrijer. "Zowel leerlingen als leerkrachten hoeven geen mondmasker te dragen als ze zitten in de klas. In de gangen moet er wel eentje op. Maar op de speelplaats hebben we zoveel plaats dat ook daar geen mondmasker meer moet. Deze versoepelingen gaan het welzijn bevorderen!" 

Al zien we als we in de klas gaan kijken toch enkele leerlingen met een mondmasker op. Hoe komt dat juist? "Ze mogen daar zelf over beslissen, of ze het masker ophouden of niet", zegt de leerkracht. "Voor mezelf is het alvast een verademing om de leerlingen zonder mondmasker te zien en zelf ook meer ademruimte te hebben en verstaanbaarder te zijn." Matisse laat het masker ook uit. "Ik vind het leuker zo en dan kan je elkaar beter herkennen." De dag bij de eerstejaars loopt goed, sommigen keken er echt naar uit: "Het is tof om weer op school te zijn", zegt Charlie. Al hoopte Aleks meer op afstandsonderwijs: "Fijn thuis zitten en op mijn GSM zitten", lacht hij.

Grote werken

Op het VIIO zijn er in de zomervakantie ook grote werken gestart. De daken zijn vernieuwd,  de kapel, de refter en de gevels worden gerenoveerd, in de lokalen zelf komen er onder andere nieuwe plafonds en netwerkkabels en ook de hele omgeving van de school wordt volledig heringericht. De werken zullen een jaar in beslag nemen en 3 miljoen euro kosten.

Meest gelezen