Zanger Metejoor stapt uit het onderwijs: "Moeilijke beslissing maar ik wil voluit voor zangcarrière gaan"

Metejoor, ofwel Joris Van Rossem, stapt uit het onderwijs. Dat kondigt de zanger aan op Radio 2 Antwerpen. Tot voor kort was hij nog leerlingenbegeleider op de school Campos in Turnhout, maar nu gaat Van Rossem volop voor zijn zangcarrière. "Het was een moeilijke beslissing, maar het is zeker goed nieuws. Er komen heel wat dingen aan, zoals een album bijvoorbeeld", vertelt hij in "Start je dag".  

Voor Joris Van Rossem, beter bekend als zanger Metejoor, is het een bijzondere eerste schooldag. Normaal gezien zou de zanger terugkeren naar de Sport- en Handelsschool in Turnhout, die het schooljaar start onder de nieuwe naam "Campos". Van Rossem is er al enkele jaren leerlingenbegeleider. Vanaf dit schooljaar heeft hij andere plannen.

Het is moeilijk want ik weet wat de leerlingen aan mij hebben en andersom

Joris Van Rossem alias Metejoor

"Twee weken geleden heb ik de beslissing gemaakt om te stoppen als leerlingenbegeleider. Het was een heel moeilijke beslissing, want ik weet wat de leerlingen aan mij hebben en andersom", vertelt Metejoor op Radio 2 Antwerpen.

Beluister hier het volledige gesprek uit "Start Je Dag" en lees onder het fragment verder:

"Maar het is ook zeker goed nieuws", gaat de zanger verder. "Er komen de komende weken en maanden nog heel wat nieuwe dingen aan, zoals een album en ook tv-shows!"

Optreden op oude school

Vandaag keert Van Rossem nog één keer terug naar zijn oude school, maar dan als zanger en niet meer als leerkracht. "Ik ga er afscheid nemen in stijl door enkele liedjes te zingen", zegt hij. Samen met radiozender MNM zal Metejoor de leerlingen in Turnhout trakteren op een bewogen eerste schooldag.

Meest gelezen