Vrouw (20) schiet zichzelf in voet: 51 verdachten moeten voor strafrechter verschijnen

De raadkamer in Antwerpen heeft 51 personen die vermoedelijk lid zijn van een criminele organisatie, doorverwezen naar de strafrechter. Het onderzoek startte ruim twee jaar geleden, toen een vrouw zichzelf in de voet schoot in Zwijndrecht. Bij een hele reeks huiszoekingen zijn er heel wat wapens, drugs en cash geld ontdekt. De bende zou ook betrokken zijn bij een aantal granaataanslagen in Antwerpen-Noord.

De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag 51 verdachten verwezen naar de correctionele rechtbank, meldt het Parket Antwerpen. Ze worden ervan verdacht lid te zijn van een criminele organisatie rond Nordin E.H., ook gekend als "dikke Nordin van den Dam".

Het onderzoek startte met een schietincident aan de Verbrandendijk in Zwijndrecht. Op 20 april 2019 schoot een vrouw zichzelf in de voet in een appartement. Daarop werden verschillende huiszoekingen gedaan en die leverden volgens het parket een heus wapenarsenaal aan: 8 granaten, 6 vuurwapens en munitie, 1 kilogram semtex, 2 gsm-ontstekingsmechanismen, maar ook bijna 40 kilogram cocaïne en 25.000 euro cash.  Bovendien bleek uit onderzoek dat één van de ontstekingsmechanismes gelinkt kan worden aan de aanslagen in de Dijlestraat (8 maart 2019) en de De Pretstraat (18 maart 2019) in Antwerpen.

De organisatie wordt ook in verband gebracht met invoer van verdovende middelen. Zo werd in een loods in Bornem op 13 januari 2020 190 kilogram cocaïne gevonden. 

De bende zou vertakkingen hebben in Limburg en ook connecties richting Noord-Nederland met betrekking tot wapenhandel. Bij verschillende interventies zijn ook cryptofoons aangetroffen. Dat zijn telefoons die versleuteld zijn om aftappen door de politie te voorkomen. 

Meest gelezen