Scheuren in brug over de E313 veroorzaken grote hinder in Ranst, richting Antwerpen

Op de E313 heeft de brandweer vanmiddag loshangende stukken beton van een brug gehaald in Ranst. Een weggebruiker had de hulpdiensten gebeld, omdat hij scheuren in het beton had gezien. Door het incident is er grote hinder richting Antwerpen. 

Het gaat om de brug op de Vaartstraat in Ranst, vlak bij het knooppunt van de E313 en de E34. "Die brug staat al bekend als een probleem sinds er in 2012 een vrachtwagen tegen reed", zegt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. "Vanmorgen rond 11.30 uur belde een weggebruiker naar de hulpdiensten om te melden dat er nieuwe scheuren in het beton te zien zouden zijn." De brandweer is ter plaatse gegaan om loshangende stukken te verwijderen. 

Het incident veroorzaakte lange files, zowel op de E313 als op de E34, richting Antwerpen. De hulpdiensten lieten verkeer door in de mate van het mogelijke, maar de snelweg was geregeld volledig dicht. Rond 15 uur ging de snelweg weer helemaal open. 

De brug stond al onder verscherpt toezicht sinds ze aangereden werd. Ze zal afgebroken worden om een nieuwe te plaatsen. Dat zal gebeuren vanaf 2022, maar concrete plannen zijn er nog niet.

De brandweer kwam ter plaatse om loszittende stukken van het beton te verwijderen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen