Mischa SchoemakerDPPA

Coronabesmetting binnen koninklijke familie, koning en koningin schrappen uit voorzorg activiteiten

Het Paleis meldt een coronabesmetting binnen de koninklijke familie. Het gaat om een besmetting bij een van de twee jongste kinderen, verneemt VRT NWS. Als gevolg daarvan schrappen de koning en de koningin uit voorzorg hun activiteiten die vandaag en de komende dagen gepland stonden en beperken ze hun contacten. Hierdoor zal koningin Mathilde morgen niet naar de begrafenis van haar oom Henri d'Udekem d'Acoz kunnen gaan. 

"Naar aanleiding van een bevestigd Covid-19-geval binnen de Koninklijke Familie hebben Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin besloten om uit voorzorg hun contacten in de komende dagen te beperken, in overeenstemming met de geldende gezondheidsvoorschriften", staat er in een persbericht van het Paleis. "De activiteiten op de agenda van de Koning en de Koningin deze week en volgende week maandag worden daarom uitgesteld of afgelast."

Naar verluidt gaat het om een besmetting bij een van de twee jongste kinderen, prins Emmanuel en prinses Eléonore. De koning en de koningin zelf ondergingen al een PCR-test, zij testten negatief.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Concreet betekent dit dat de audiëntie van Be Heroes vanmiddag niet doorgaat. Er zouden normaal acht "alledaagse helden die met kleine daden een groot verschil maken" ontvangen worden door de koning tijdens een audiëntie, in het bijzijn van de persoon die hen nomineerde. Dat zal nu op een later moment gebeuren.  Koningin Mathilde kan morgen niet naar de begrafenis van haar oom Henri d'Udekem d'Acoz. 

Koning Filip en koningin Mathilde zullen morgen ook niet naar de Memorial Van Damme in het Koning Boudewijnstadion in Brussel gaan. Daar zouden ze normaal gezien de medaillewinnaars van de Olympische Spelen ontmoeten. Maandag zal koningin Mathilde ook niet naar het MoMu (het Modemuseum) in Antwerpen gaan. Dat heropent dit weekend na een lange sluiting door renovatie. 

Meest gelezen