Dit weekend starten 4 Limburgse handbalploegen aan BENE-League: “De honger om te spelen is heel groot”

Dit weekend start in het handbal de topcompetitie, na anderhalf jaar pauze, met de BENE League. 6 Belgische ploegen, waarvan 4 Limburgse, nemen het op tegen 6 Nederlandse ploegen. Kapitein van HC Achilles Bocholt Roel Valkenborgh en zijn ploeg zijn er klaar voor: “Als je iedereen ziet trainen, merk je dat de honger heel groot is. We hebben er enorm veel goesting in.” 

De coronacrisis legde twee handbalseizoenen stil, maar dit weekend start de vijftiende editie van de grensoverschrijdende BENE-League. Er starten 6 Belgische ploegen, waarvan 4 Limburgse uit Bocholt, Pelt, Hasselt en Tongeren. Bij titelverdediger en vijfvoudig BENE-League kampioen HC Achilles Bocholt zijn ze klaar voor het nieuwe seizoen. “De conditie moest even terug worden opgebouwd, maar de technieken verleer je niet”, aldus kapitein Roel Valkenborgh.

Luister hier naar het fragment met Roel Valkenborgh. Het artikel gaat daaronder verder. 

“Aan de BENE-League titel is geen vette prijzenpot verbonden, maar het is wel heel belangrijk voor de ontwikkeling van de spelers. Ze worden vaan intensief gevolgd door buitenlandse clubs en er is zelfs belangstelling om de handbalcompetitie open te gooien naar andere omringende landen”, vertelt Gesinus Huistra, manager van de BENE-League. 

Of HC Achilles Bocholt de titel kan verlengen, is nog even afwachten. “De ploeg is een beetje veranderd, maar we gaan er alles aan doen om bovenaan te eindigen.” Dat er terug publiek aanwezig is, vinden ze een enorme troef. "Ons publiek is echt het uithangbord van de handbal en de sfeer die ze met zich meebrengen is ontzettend belangrijk”, vertelt Valkenborgh enthousiast. “Ze geven echt een extra motivatie.” De kapitein heeft ook een duidelijk doel voor ogen: “Er zijn 3 prijzen te verdienen, en wij gaan zeker voor 1 prijs.”

Meest gelezen