V-tax

Gents taxibedrijf neemt extra personeel aan nu nacht- en studentenleven heropleeft

Het grootste taxibedrijf van Gent, V-Tax, leidt 12 nieuwe mensen op om klaar te zijn voor het nieuwe academiejaar later deze maand en de heropening van het nachtleven begin oktober. Het bedrijf zag tijdens de coronacrisis ongeveer een derde van de chauffeurs naar een andere sector vertrekken omdat er te weinig werkzekerheid was.  

"We zien voor de komende dagen al een lichte stijging van klanten, maar de explosie in avond- en nachtwerk verwachten we vanaf de "Student Kick-off" op 20 september", vertelt zaakvoerder Andy Verbauwhede van V-Tax. Het event luidt de start van het nieuwe academiejaar in. Dan komen er opnieuw duizenden studenten naar Gent en trekt het nachtleven zich opnieuw op gang. 

We verwachten meer studenten, toeristen en zakenmensen en dus een grotere vraag

Andy Verbauwhede, V-Tax

V-Tax zoekt nog meer mensen die willen werken als taxichauffeur.  Ook andere sectoren heropenen opnieuw helemaal na de coronacrisis. "Met de heropleving van de hotelsector voorzien we ook een grotere vraag van zakenmensen en buitenlanders die weer op hotel zullen gaan vanaf de maanden oktober en november."

Jobs weg in coronatijd

De coronacrisis was erg slecht voor het taxibedrijf. Sinds 2019 "zijn 35 procent mensen uitgestroomd, er zijn er al enkele teruggekeerd, maar de teller stond negatief." Op dit moment werken er 140 mensen bij het taxibedrijf, dat aantal moet omhoog om aan de vraag te kunnen voldoen, ook 's nachts. Vanaf 1 september is immers het sluitingsuur afgeschaft, op 1 oktober mogen de nachtclubs en danscafés opnieuw open. 

Opleiding

De opleiding die het taxibedrijf voorziet voor nieuwe mensen is erkend door de VDAB. Je hebt er uiteraard een rijbewijs voor nodig, je krijgt 2 dagen theorie en dan kan je mee met de ervaren chauffeurs. Na 10 dagen ben je er klaar voor, aldus Verbauwhede.

Meest gelezen