Rijdende Kleuterschool komt naar Leuven: “De kinderen komen graag naar de kermisschool”

Morgen begint de kermis in Leuven. Niet alleen de attracties, maar ook de Rijdende Kleuterschool van Annick Eydiers is naar Leuven gekomen. Een tijd geleden stond ze nog op de Zuidfoor in Brussel, maar nu staat ze in Leuven. “We rijden mee met de kermissen”, zegt Annick.

“Het is iedere kermis een beetje aanpassen, maar het is niet nieuw voor mij.” Annick trekt intussen al vijf jaar met haar kermisschool door Vlaanderen. “Het nieuwe is er intussen al af. Ik weet waar ik moet staan en dat neemt al veel spanning weg. Maar het blijft spannend.”

Ander schooljaar

Het schooljaar van de kermiskinderen ziet er anders uit dan dat van andere kinderen. “Wij zijn open als de kermissen op zijn. Tijdens de grote vakantie is er de Zuidfoor in Brussel. Dan sta ik daar en komen die kinderen naar de kleuterklas. 

De kinderen komen allemaal heel graag, zelfs tijdens de zomer. Onze schooldag begint ook later. De kinderen blijven langer wakker tijdens de kermissen en daarom beginnen we om 9.30 uur. De school is daarna doorlopend open tot 15 uur. "

Wintermaanden

Tijdens de wintermaanden is er een winterstop en is het voor de kermiskinderen grote vakantie.  Dan gaan de meeste kinderen naar een vaste school bij hen in de buurt. “Als ze reizen komen ze naar mij en als ze thuis zijn, gaan ze naar hun vaste school. Ik volg een vaste foortour dus ik weet op voorhand waar ik ga staan. Die tour hangt af van hoeveel kinderen er aanwezig zijn."

De favoriete kermis van Annick is niet Leuven. "Het is die van Brugge. Die vind ik fantastisch. Ondanks dat ver is, want ik kom van de kanten van Brussel. Maar ik vind het echt geweldig."

Meest gelezen