Radio 2

Tientallen varkens sterven in ongeval in Wulvergem

In Wulvergem in Heuvelland zijn zo'n 100 varkens omgekomen toen de vrachtwagen waarin ze zaten in een gracht kantelde. Het ongeval is vanmorgen vroeg gebeurd in de Hooghofstraat, vlakbij de Kemmelstraat op de grens met Dranouter. 

De vrachtwagen met 190 varkens was onderweg naar het slachthuis in Wijtschate. Volgens zijn werkgever reed de chauffeur maar 30 kilometer per uur, maar belandde hij rond 3 uur vannacht in een bocht om één of andere reden met de wielen naast de weg. 

Een dierenarts kwam ter plaatse om alle varkens te bekijken. De dieren die te zwaar gewond waren, werden afgemaakt en worden naar het vilbeluik gebracht. Volgens de brandweer gaat het om bijna honderd dieren. De overblijvende varkens werden op een andere vrachtwagen geladen. Omdat de gekantelde vrachtwagen moeilijk bereikbaar is voor de brandweer en de takelkraan, zal het wellicht tot de middag duren voor de weg weer vrijgemaakt is. 

De chauffeur bleef zo goed als ongedeerd maar werd toch naar het ziekenhuis overgebracht.

Radio 2

Meest gelezen