Wetteren heeft plan tegen wateroverlast: "Klaar zijn voor extremer weer" 

Wetteren belooft een oplossing voor de terugkerende wateroverlast in sommige straten. Gisteren was er protest van inwoners omdat hun straten en tuinen bij hevige regen onder water komen te staan en dat al jarenlang. De gemeente kondigt nu maatregelen aan. 

Schepen Katrien Claus (CD&V) weet dat er in sommige straten in Wetteren een probleem is bij hevige regenval en dat het al een hele tijd aansleept. De gemeente heeft daarom een plan klaar om wateroverlast tegen te gaan: "In wijken met bodemerosie gaan we een ruiming doen van de rioleringen, het slib afvoeren en de grachten weer slibvrij maken."

Wetteren wil beter voorbereid zijn tegen extreem weer met veel regen, zoals dit jaar. "We willen samen met een erosiedeskundige van de provincie en een stappenplan maken om erosie te bestrijden."

Protest

De gemeente komt met het plan tegemoet aan de vraag van inwoners. Die hebben gisteravond nog geprotesteerd omdat het probleem maar niet opgelost geraakte. Bij hevige regenval loopt de modder in hun tuinen en straten. 

Op de Smetledesteenweg bij Tony Gaytant is het al de 5de keer in twee maanden tijd dat de straat onder water staat. "Water dat van boven komt loopt in de grachten. Maar die kunnen het niet meer aan. Het zijn geen grachten meer, het zijn nog beekjes van 20 tot 30 cm diep. Ze zijn dichtgeslibd met als gevolg dat het water niet meer weg kan."

Al probleem van jaren

"De kant van de Noordlaan en de Boskant hebben er het meeste last van", legt Gaytant uit. "Soms sta je tot je knieën in het water. Het is niet prettig om in de winter zo goed als elke week de modder te moeten schoonmaken." Tony Gaytant heeft de wateroverlast bij verschillende instanties al aangekaart. 

Hij heeft het probleem met de jaren zien verergeren: "15 jaar geleden heeft Aquafin een pompstation gezet, dat 12 jaar lang goed gewerkt heeft, maar de laatste 3 jaar staat de straat blank bij elk onweer." 

Meest gelezen