Ann Wauters in "De ideale wereld"

Basketbalster Ann Wauters over Eddy Demarez: "Ontslag eisen is niet aan ons, iedereen verdient 2e kans"

De vraag om het ontslag van Sporza-commentator Eddy Demarez is gebeurd in  “the heat of the moment”. Dat zegt basketbalster Ann Wauters in “De ideale wereld”. Demarez kwam in opspraak na enkele opmerkingen over de geaardheid van de Belgian Cats, de nationale vrouwenbasketbalploeg. "Het is niet aan ons om iets te eisen."

Gisteren was basketbalster Ann Wauters te gast in het praatprogramma "De Ideale Wereld". Samen met presentator Jan Jaap van der Wal blikte de Belgian Cat terug op het verhaal rond Sporza-commentator Eddy Demarez. Demarez deed na een uitzending van de Olympische Spelen denigrerende uitspraken over de geaardheid en het uiterlijk van de Belgian Cats, de Belgische nationale vrouwenbasketbalploeg. Kort erna plaatste de VRT hem op non-actief.

"We vielen uit de lucht en we waren aanvankelijk aangedaan en gekwetst", reageert de basketster . "Wat durft die wel over ons te zeggen?" Wauters getuigt over hoe het was voor de ploeg om geconfronteerd te worden met dergelijke uitspraken. "De Whatsappgroep stroomde vol, maar vooral met emoji's. We zijn eigenlijk nog heel braaf geweest."

De basketster zegt dat het goed is dat er wat tijd is verstreken om de gebeurtenis te laten bezinken. "We hebben wel gezien dat het heel wat in beweging kan brengen."

Iedereen heeft recht op een tweede kans. We willen als ploeg absoluut geen wraak

Kort na de uitspraken, vroegen de Belgische basketbalbond, Basketball Belgium, en de Belgian Cats het ontslag van sportjournalist Demarez. "Dat is een felle stap en ik denk dat de beslissing ook een beetje in the heat of the moment is uitgesproken. Met de tijd denk ik dat we daar niet meer allemaal volledig achterstaan."

Bekijk hieronder het fragment uit "De ideale wereld":

Videospeler inladen...

Volgens de Belgian Cat is het ontslag van Demarez iets wat intern binnen de VRT moet worden geregeld en kunnen de basketbalspeelsters niets van de media-organisatie eisen. "Iedereen heeft recht op een tweede kans. We willen als ploeg absoluut geen wraak", zegt Wauters. "Wel zijn we bereid om te kijken hoe we dit in de toekomst kunnen vermijden."

Meest gelezen