Foto: Radio 2

Groen voert actie aan zwarte kruispunten: "Een kinderleven is een minuut wachten wel waard"

Groen voerde vanmorgen actie aan een tiental zwarte kruispunten in Antwerpen. De partij plaatste borden die zwakke weggebruikers extra waarschuwen voor de gevaarlijke verkeerssituatie. Groen pleit ook voor een ander mobiliteitsbeleid.

Op 12 gevaarlijke kruispunten in Antwerpen plaatsten leden van Groen  sandwichborden die zwakke weggebruikers waarschuwen, en ze hielpen ook mensen oversteken. "Na de recente ongevallen, beroert fietsveiligheid de mensen nog meer. Het is heel duidelijk dat we de toestand dringend moeten verbeteren", vertelt Groen-gemeenteraadslid  Wouter Van Besien. De actie vond plaats naar aanleiding van het zware ongeval vorige week in het centrum van Antwerpen, daarbij stierven 2 meisjes.

Ook voor vrachtwagen- en buschauffeurs is het traumatisch om zoiets mee te maken

Wouter Van Besien (Groen)

Volgens Van Besien zijn het allemaal punten die al langere tijd problematisch zijn. "Met het begin van het schooljaar willen we op 12 zwarte punten borden plaatsen en mensen helpen oversteken. Die punten zijn al langer bekend als probleempunten. Het is niet enkel gevaarlijk voor de fiets- en voetgangers, ook voor vrachtwagen- en buschauffeurs is het traumatisch om zoiets mee te maken." 

De wachttijden aan een conflictvrij kruispunt kunnen wel iets langer worden. "Voor ons gaat het verder dan een vlotte doorstroming. Een kinderleven is echt wel een minuutje wachten waard. Anderzijds denken we ook dat er nood is aan minder verkeer. Bij het begin en einde van de schooldag zouden er bijvoorbeeld geen vrachtwagens mogen rijden in de buurt van een school."

Foto: Radio 2

Meest gelezen