Initiatiefneemster bakkerin Lies met dochter Hayley
Radio 2

Grote solidariteitsactie voor gezin getroffen door brand: "Bijna 3.000 euro ingezameld"

In Klerken, bij Houthulst, is een solidariteitsactie op poten gezet voor het gezin dat woensdagochtend uit een brand werd gered. Nog geen 10 uur na de reddingsactie, werd al een crowdfunding opgericht. Bakkerin Lies kwam met het initiatief op de proppen: "Carine staat altijd voor iedereen klaar. Het is hoog tijd om iets terug te doen."

De solidariteitsactie voor het gezin dat gered werd uit een woningbrand in Klerken, bij Houthulst, gaat vlot vooruit. De teller stond donderdagmiddag al op bijna 3.000 euro. Eerder deze week zat moeder Carine samen met haar dochter vast op de eerste verdieping van hun woning door een brand in de keuken. Zij konden gered worden door de buren met een ladder. Hun keuken brandde volledig uit.

Bakkerin Lies uit Klerken was enorm aangedaan door de brand. Ze twijfelde dan ook geen seconde om actie te ondernemen, vertelt ze. "Ik moest iets doen. Carine is echt een crème van een vrouw. Ik kon dat niet gewoon laten passeren. Bij ons in de winkel staat een doos waar mensen een vrije bijdrage kunnen doneren. Als er klanten zijn, die geen stempel op hun broodkaart willen, stoppen we er zelf 20 cent in. We zitten bijna aan 3.000 euro, dat is echt geschift! Maar het streefdoel blijft 10.000 euro, want zij verdienen dat oprecht."

Onze beurt om te helpen

"Onze dochter is daar kind aan huis. Carine staat altijd voor ons klaar", gaat bakkerin Lies verder. "Niet alleen voor onze dochter, maar ook voor tal van andere mensen. Nu is het onze beurt om hen te helpen. De solidariteit bij de mensen in Klerken en omstreken is ongezien groot."

Meest gelezen