"Meeste shows voor bubbelpubliek", "hopelijk geeft Covid Safe Ticket vertrouwen": zo was de zomer voor artiesten

De zomer van 2021 was er voor artiesten én publiek eentje in twee fases, met in juli evenementen in bubbels, tot het Covid Safe Ticket werd ingevoerd op 13 augustus. Massa-evenementen zijn weer mogelijk, zonder mondmaskers of afstand. Hoe kijken artiesten terug op de zomer, en het Covid Safe Ticket? En wat brengt het culturele najaar? VRT NWS volgt in dit scharnierjaar voor de cultuursector Jaouad Alloul, Hooverphonic, Bart Peeters en Kids With Buns. Dit is aflevering 3 van de reeks "Knaldrang". 

Jaouad Alloul

Kunstenaar & ondernemer, zingt, acteert, presenteert, regisseert en bracht in april zijn debuutalbum "Messias" uit

Cultuur heeft bewezen dat we kunnen knallen op een veilige manier, dus laat ons in het najaar gewoon weer vollenbak spelen.
Jaouad Alloul
Videospeler inladen...

Hooverphonic

We hebben écht schrik dat we zalen die we normaal uitverkopen, niet meer zullen uitverkopen.

Alex Callier, Hooverphonic
Videospeler inladen...

Kids With Buns

Amber Piddington en Marie Van Uytvanck, een van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2021, talentenjacht van Studio Brussel

Een PCR-test van 40 euro, da's voor veel jongeren een maandbudget.

Amber Piddington, Kids With Buns
Videospeler inladen...

Bart Peeters

Ik heb alle coronaproof formules meegemaakt. Maar nu zie je gelukkig niet meer waar de ene mens eindigt, en de andere begint.

Bart Peeters
Videospeler inladen...

De gesprekken met de artiesten vonden eind augustus plaats. Het Covid Safe Ticket (CST) wordt sinds 13 augustus gebruikt om massaevenementen veilig te kunnen laten doorgaan. 

Bezoekers leggen het CST voor aan de ingang, samen met hun ticket en identiteitskaart.  Met het Covid Safe Ticket bewijs je dat je hersteld bent van corona, volledig gevaccineerd bent, of een negatieve PCR-test hebt.

Evenementen van minder dan 200 personen binnen en 400 buiten kunnen sinds 1 september doorgaan zonder beperkingen (lees: geen mondmaskers of afstand) en zonder Covid Safe Ticket. 

Niet alle cultuurhuizen maken gebruik van het CST, dus check zeker altijd de website en de communicatie van de organisator voor je naar een bepaald evenement gaat.

Meest gelezen