Europa Press 2021

12- tot 18-jarigen in Vilvoorde en Machelen worden vanaf volgende week gevaccineerd op school

Vilvoorde en Machelen starten volgende week met vaccinaties in de secundaire scholen. Beide gemeenten kampen met een lage vaccinatiegraad bij 12- tot 18-jarigen. Door op school in te enten hoopt men meer jongeren te kunnen inenten en zo de lage vaccinatiegraad in beide gemeentes op te krikken. 

In Vilvoorde heeft amper 48 procent van de middelbare scholieren een coronaprik gekregen. In Machelen ligt dat cijfer nog lager, daar is slechts 45 procent ingeënt. Lage cijfers in vergelijking met de rest van Vlaanderen, waar gemiddeld 64 procent van de 12- tot 18-jarigen gevaccineerd is. De burgemeesters van Machelen en Vilvoorde willen dan ook iets doen aan de achterophinkende cijfers. Daarom is beslist om naar de middelbare scholen te trekken om daar jongeren te vaccineren. 

Ik hoop dat jongeren beseffen dat eens ze gevaccineerd zijn, er meer mogelijkheden zijn

Steve Claeys, burgemeester Machelen (N-VA)

"Volgende week woensdag, donderdag en vrijdag, 8, 9 en 10 september, zal er gevaccineerd worden op de middelbare scholen", vertelt Steve Claeys, burgemeester van Machelen (N-VA). "Wij hopen dat veel jongeren zich op school laten inenten. Heel wat jongeren waren nog op vakantie waardoor ze tot nu toe nog niet ingeënt zijn. Maar het is nu aan hen om de kans te grijpen om zich op school te laten vaccineren in plaats van naar een vaccinatiecentrum te gaan. En ik hoop echt dat de jongeren ook beseffen dat er veel meer mogelijkheden zijn eenmaal ze gevaccineerd zijn. Het zorgt ervoor dat ze opnieuw naar een fuif of festival kunnen gaan." 

De minderjarige scholieren moeten wel toestemming krijgen van hun ouders om zich te laten vaccineren. De vaccinatiecampagne in Vlaanderen loopt nog tot 15 september. 

Meest gelezen