Nicolas Maeterlinck

Prinses Astrid breekt ruggenwervel tijdens het sporten en is enkele weken out 

Prinses Astrid heeft bij een "sportactiviteit in de privésfeer" een ruggenwervel gebroken. Daardoor zal ze de activiteiten in haar agenda de komende weken moeten uitstellen. Dat meldt het paleis vrijdag.

Prinses Astrid (59) heeft een ruggenwervel gebroken tijdens het sporten.  Ze verblijft niet in het ziekenhuis en is niet opgenomen geweest, maar is door de artsen rust voorgeschreven

Astrid zal haar geplande activiteiten de komende weken uitstellen, meldt het paleis. De komende week stonden onder meer een aantal bedrijfsbezoeken op het programma naar aanleiding van de (uitgestelde) economische missie naar de VS. Die bezoeken kunnen niet doorgaan.

Prinses Astrid, prins Lorenz en hun zoon prins Joachim in mei van dit jaar, toen hij afstudeerde aan de Amerikaanse universiteit van Harvard

Eerder deze week kreeg de koninklijke familie al te maken met een coronabesmetting van één van de kinderen van koning Filip en koningin Mathilde. Zelf hebben ze negatief getest, maar door de quarantaineregels zijn hun activiteiten tijdelijk beperkt. Zo hebben ze de begrafenis van Henri d'Udekem d'Acoz, de oom van koningin Mathilde, niet bijgewoond in Poperinge en zijn ze evenmin aanwezig op de Memorial Van Damme in Brussel. Een bezoekje maandag aan het vernieuwde modemuseum MoMu in Antwerpen is ook uitgesteld.

Meest gelezen