Radio 2

Onbekende zaagt zomaar gezonde appelboom af in de boomgaard van Nele

In Machelen is een gezonde appelboom zomaar afgezaagd in de boomgaard van Nele Leys aan de Heirbaan. Het blijft voorlopig een raadsel wie dit deed en waarom. 

Nele Leys heeft achter haar huis een kleine boomgaard. Er staan ongeveer 20 bomen met appels, peren, krieken en zelfs abrikozen. Maar toen Nele donderdag door haar boomgaard wandelde, zag ze plots dat één van de appelbomen was afgezaagd. 

"Eergisteren is de boer met wie we samenwerken nog in de boomgaard geweest. Toen was er niets aan de hand", vertelt Nele aangedaan. "Maar gisteren zag ik plots dat één van onze appelbomen was omgezaagd. Het was een gezonde boom, er hingen zelfs appels aan."

Nele heeft er geen idee van wie dit kan gedaan hebben. "Dit moet een vandaal geweest zijn. Er is ook wat hout meegenomen. Maar er ligt in de boomgaard genoeg ander hout om te sprokkelen. Waarom dan deze boom omzagen", vraagt Nele zich af.

Radio 2

Het is volgens Nele niet de eerste keer dat dit gebeurt. "Vorig jaar is dit ook gebeurd in onze boomgaard. Maar toen is het hout ook meegenomen. Ik ga alvast een melding doen bij de politie", besluit Nele. 

Meest gelezen