Veel wielerfanaten volgen vandaag de Benelux Tour in Limburg

Limburg beleeft vandaag een wielerhoogdag want start en aankomst van de 5de rit van de Benelux Tour liggen in Limburg. De renners zijn vanmorgen gestart in Riemst en ze worden na de middag aan de aankomst in Bilzen verwacht. Heel wat wielerliefhebbers maken er een daguitstap van. 

Bij de start in Riemst, aan de brug van Kanne, was er heel wat belangstelling. Riemst is al jaren een startplaats voor de rittenkoers door België en Nederland. Voor heel wat wielerliefhebbers is het dan ook een vaste afspraak. Mia Rutten uit Veldwezelt is zoals ieder jaar present samen met haar man, ze komen met de fiets naar de start. Ze kwamen ook de streekrenners aanmoedigen. Nadat de renners vertrokken waren, fietsten ze verder naar de aankomst in Bilzen.  Ook Patricia Moens uit Tongeren is elk jaar op de afspraak. Maar zij gaat nog een stapje verder. "We gaan overal waar we kunnen naar de koers kijken: Tour de France, Giro, tot in Dubai zijn we geweest. Na de start zoeken we altijd een andere plaats waar we ze vaak zien passeren. Toevallig komen ze bij mijn oma vier keer voorbij, dus we installeren ons daar en kijken dan tussendoor op tv." 

Luister hier naar de enthousiaste fans in Riemst. Het artikel gaat daaronder verder. 

Nuchter?

Rudi Goffart is vanuit Tongeren met 5 vrienden naar de start afgezakt. "Nu ze vertrokken zijn, plannen we eerst naar de brug in Visé te gaan, dan naar het wielerdorp in Kanne en als we dan nog nuchter zijn - want daar is bier te krijgen - rijden we naar Bilzen. We hebben heel wat grote namen gezien, wel jammer dat Evenepoel er niet meer bij is. We gaan in de regio wel eens naar grote koersen kijken: Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race bijvoorbeeld."

Grootste kleine fan

Emma, helemaal afgezakt uit Noord-Brabant, had voor de start al een beetje gewonnen. Het zesjarig meisje ging samen met haar papa naar de spelersbus van Tom Dumoulin en kon zijn handtekening bemachtingen, op haar T-shirt. "Ze legden mijn T-shirt op de bus, Tom tekende het en toen kwam hij het zelf aan mij geven", vertelt het jonge meisje enthousiast. "Ik mocht er nadien zelfs mee op de foto." Vader Ed hoopt nog op een handtekening van Peter Sagan. "Ik weet niet of we hem nog tegen gaan komen, maar de dag kan sowieso al niet meer stuk."

Meest gelezen