Eerste openlijk homoseksuele Amerikaanse minister toont de wereld foto van zijn echtgenoot en hun kersverse baby's 

Pete Buttigieg, de Amerikaanse minister van Transport, heeft op Twitter een foto geplaatst waarop zijn echtgenoot en hun twee baby's te zien zijn. De twee werden vorige maand vader. 

"Chasten en ik zijn meer dan dankbaar voor alle lieve wensen die we kregen sinds we voor het eerst het nieuws hebben gedeeld dat we ouders waren geworden. We zijn verheugd om Penelope Rose en Joseph August Buttigieg te verwelkomen in onze familie", plaatste Pete Buttigieg op Twitter.

Vorige maand maakte Buttigieg bekend dat hij en zijn man ouders waren geworden. "Ik kan niet wachten om binnenkort meer te delen met jullie", klonk het toen. Nu heeft hij dus een foto gedeeld waarin hij en zijn man hun twee baby's vasthouden, terwijl ze elkaar teder in de ogen kijken. Meer details zijn niet bekendgemaakt.

Buttigieg is de eerste openlijk homoseksuele minister in de federale regering in de Verenigde Staten. Voorheen was hij burgemeester in South Bend in de staat Indiana. Hij diende ook even in het leger en trok zo enkele maanden naar Afghanistan.

Bij het grote publiek was Buttigieg onbekend tot hij zich twee jaar geleden in de strijd gooide voor de nominatie van de Democraten bij de presidentsverkiezingen van 2020. Die nominatie ging uiteindelijk naar huidig president Joe Biden die hem later als minister in zijn regering opviste.

Meest gelezen