Drie cipiers gewond na incident in gevangenis van Turnhout, dader stak onlangs nog medegevangene neer

In de gevangenis van Turnhout, in de Antwerpse Kempen, is er vanmorgen een ernstig incident geweest met een gevangene. Die was nog maar onlangs naar Turnhout overgebracht, nadat hij in de gevangenis van Wortel een medegetineerde had neergestoken.

Het incident gebeurde vanmorgen, vertelt Kathleen Van de Vijver van het gevangeniswezen: "Toen een van de personeelsleden de man vroeg om zijn vuilnisemmer leeg te maken, reageerde hij fysiek agressief. Enkele mensen probeerden de man te overmeesteren, maar hij bleef zich verzetten. Enkele personeelsleden die pijn hadden na de vechtpartij, zijn eerst onderzocht door de gevangenisarts. Twee van hen zijn door een collega naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gebracht, een derde is niet naar het ziekenhuis gegaan." De drie zijn enkele dagen arbeidsongeschikt.

Volgens onze informatie zou de dader dezelfde man zijn die twee weken geleden een medegevangene neerstak in de gevangenis van Wortel, ook in de Antwerpse Kempen. Het slachtoffer raakte toen levensgevaarlijk gewond. De 28-jarige man zou nu in een veiligheidscel geplaatst zijn. Het gevangeniswezen wil die informatie niet bevestigen.

De gevangenisdirectie heeft samengezeten met het personeel om het incident te bespreken. Er wordt een tuchtprocedure tegen de gevangene opgestart.

Meest gelezen