Jager die Jürgen Conings vond, wordt verdacht van poging tot diefstal van machinegeweer

De jager die het lichaam van militair Jürgen Conings vond, wordt ook verdacht van poging tot diefstal van een wapen. Dat schrijft het Nieuwsblad en bevestigt het parket van Limburg. Eerder werd de man ook al verdacht van verboden wapenbezit, en het delen van beelden van het lichaam van Conings met Duitse media.

Het was eind juni toen zowel de burgemeester van Maaseik als de jager een indringende geur opmerkten in het Dilsersbos in het Limburgse Dilsen-Stokkem. De politie werd verwittigd en al snel werd het lichaam van de toen nog voortvluchtige militair Jürgen Conings in de omgeving gevonden.

Diezelfde avond vonden de speurders, enkele meters verder, het P90-machinegeweer van Conings. Het leek er toen recent verstopt. Intussen gaan de speurders ervan uit dat Conings al enige tijd overleden was, toen zijn lichaam werd gevonden. Dat leiden ze af uit zijn stappenteller: hij zette maar 800 stappen na zijn verdwijning, en overleed dus wellicht kort daarna.

Maar wie verplaatste dan - een kleine maand na zijn vermoedelijke dood - het machinegeweer van Conings? Speurders verdenken nu de jager, die het lichaam vond. Hij verstopte het wapen snel elders, zodat hij het later eventueel zelf kon meenemen, is de redenering. Het onderzoek moet uitwijzen of de speurders dat hard kunnen maken.

Niet de enige verdenking

De jager wordt niet enkel verdacht van poging tot diefstal van een wapen. Speurders verdenken hem ook van verboden wapenbezit, nadat er verschillende onvergunde wapens zouden gevonden zijn bij hem thuis. En de man wordt er ook van verdacht beelden van het lichaam van Jurgen Conings te hebben gedeeld met Duitse media. Alle onderzoeken lopen nog.

Meest gelezen