© Clément Philippe - creative.belgaimage.be

De natste zomer is eindelijk voorbij en de mooie nazomer hangt in de lucht: komende dagen tot 27 graden

Het wordt dit weekend tot 26 graden en ook de komende dagen blijft het warm met een uitschieter tot 27 graden op woensdag. Niet alleen het schooljaar, maar ook de nazomer lijkt eindelijk begonnen. Al is een buitje hier en daar niet uitgesloten.

De weergoden zijn ons in juli en augustus niet zo gunstig gezind geweest. Het was de natste zomer sinds het begin van de metingen en net niet het natste seizoen. Alleen de herfst (!) van 1976 was nog natter. Tot zover het slechte nieuws, want het tij lijkt eindelijk gekeerd.

Onderstaande montage toont hoe eentonig het weerbericht deze zomer was: regen, regen en nog eens regen.

Videospeler inladen...

Het weer lijkt alvast gebeterd en er hangt een mogelijke mooie nazomer in de lucht. De afgelopen dagen was het al mooi warm weer en ook dit weekend en volgende week ziet het er al bij al goed uit. Zo wordt het dit weekend tot 26 graden. Al is een buitje lokaal niet uitgesloten.

Ook volgende week klimt het kwik moeiteloos tot halfweg de 20 graden. Maandag en dinsdag zal het nog bewolkt zijn, maar woensdag wordt een mooie warme dag tot 27 graden. Vanaf de tweede helft van de week vergroot de kans op een bui of zelfs onweer, maar blijft het lekker warm.

Bekijk hier het meest recente weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen