AP2001

Amerikaanse president Biden bezoekt drie locaties van aanslagen 9/11

De Amerikaanse president Joe Biden wil voor de 20e verjaardag van de terroristische aanslagen van 11 september 2001 alle drie de locaties van de aanslagen bezoeken. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt.

Op 11 september 2001 vlogen twee vliegtuigen in de Twin Towers van het World Trade Center in Manhattan in New York. Een ander vliegtuig vloog in een vleugel van het Pentagon (het ministerie van Defensie, red) in de buurt van Washington D.C. Een vierde vliegtuig stortte neer in de buurt van Shanksville, in de staat Pennsylvania.  

President Joe Biden en zijn vrouw Jill zullen tijdens de week die de herdenking rond de 20e verjaardag van de aanslagen markeert, een bezoek brengen aan New York, aan het Pentagon en aan Shanksville om de slachtoffers te herdenken. Vicepresident Kamala Harris zal met haar man Doug Emhoff een aparte herdenking in Shanksville bijwonen en vervolgens het Pentagon bezoeken met de president en de first lady.

Het Witte Huis gaf aanvankelijk geen specifieke details over de herdenkingsgebeurtenissen.

Zowat 3.000 mensen kwamen om het leven bij de aanslagen van 11 september. Terreurgroep Al Qaeda zat achter de aanslagen.

Meest gelezen