Damiano uit "Blind Getrouwd" heeft nieuw boek en een lief

Gezondheidscoach Damiano Fiore uit Huldenberg was een opvallende deelnemer in het televisieprogramma "Blind Getrouwd". Met zijn visie op bewegen, eten en leven kon hij zijn echtgenote moeilijk aan zich binden. Nu vijf jaar later is Damiano helemaal terug met zijn grote droom, een eigen boek: Oro Health. En Damiano heeft ook een nieuw lief. Hij doet zijn verhaal maandagochtend in Start je dag op Radio 2 in Vlaams-Brabant.

Damiano Fiore is al jaren bezig met gezondheid, kracht en voeding. Toen hij deelnam aan het programma Blind Getrouwd charmeerde hij veel vrouwen met zijn afgetrainde lichaam en bijzondere levenswijze: granen, groenten, rauwe steak en krachttraining. Zijn grote droom was een vrouw vinden en eigen boek maken. Dat boek is er nu: 'Oro Health'. 

"Het draait allemaal om balans en kracht als antwoord op je hormonen. Iedereen reageert anders op voeding. Daarom maak ik een scan van iedereen die mijn manier van leven wil volgen. We werken hier op het domein van gravin Katia della Faille in Huldenberg. Wie denkt dat het hier om een streng dieet gaat, die heeft het fout. Bij mij mag je veel eten, als je het maar in balans brengt. Zo heeft Pieter van Zuut in Leuven, de patissier van het jaar, een praline voor me gemaakt op basis van zuivere olijfolie. We gaan hier ook pizza's bakken voor wie wil.  De kilo's tellen niet, wel het goed gevoel en de energie", vertelt Damiano.

Geen enkel dieet werkt, je moet anders gaan leven, met zondigen en altijd weer in balans komen. Dat is voor iedereen anders

Damiano Fiore

Damiano stelde zondagnamiddag voor tientallen bezoekers zijn boek en behandeling voor. Met de jaren is hij spiritueler geworden, meer de nadruk gaan leggen op balans waardoor je meer energie en kracht krijgt. "Straks komt een vrouw langs die me vertelde dat ze niet alleen 15 kilogram minder weegt, maar zich ook 15 jaar jonger voelt. Nee ik ben niet de  nieuwe Pascale Naessen of Sandra Bekkari, die zijn allemaal goed bezig, maar dit zijn niet alleen recepten, het is eerder een werkboek voor ieder persoonlijk", aldus Damiano. 

Het meest opvallende is de koudetherapie die Fiore aanbiedt. Door je ademhaling te beheersen en onder een waterval van een zijtak van de IJse te gaan zitten, zou je veel energie kunnen tanken. 

Damiano is dan wel niet meer getrouwd met zijn "blinde" liefde, hij heeft al een half jaar een vriendin. "Ze is ook met gezondheid en coaching bezig en dat werkt goed zo samen", besluit Damiano. 

Meest gelezen