Archieffoto
Flickr

Frontale botsing bij straatrace in Henegouwen: "Gelukkig geen slachtoffers"

Tijdens een illegale straatrace met 400 toeschouwers zijn een Porsche en een BMW tot een frontale botsing gekomen. Het accident gebeurde vrijdagavond aan de Meren van de Eau d'Heure in de Waalse provincie Henegouwen. Er vielen geen slachtoffers.

Vrijdagavond vond een illegaal tuningtreffen plaats aan de Meren van de Eau d'Heure nabij het Waalse stadje Philippeville. Ongeveer 400 mensen waren aanwezig om de getunede auto's tegen elkaar te zien racen.

Een BMW reed er tegen hoge snelheid in op een Porsche. Die laatste stond klaar om te racen. Als bij wonder vielen er geen slachtoffers. "Langs de twee kanten van de weg stonden toeschouwers. De gevolgen hadden dramatisch kunnen zijn", zegt Alain Vandromme, burgemeester van Froidchapelle. 

Vaker last van straatracers

De regio rond de Meren van Eau d'Heure heeft wel vaker te kampen met illegale straatracebijeenkomsten. De burgemeester van Froidchapelle heeft er sinds kort weet van door video's die op sociale media circuleren. "Wanneer de politie ter plaatse gaat, zijn de mensen vaak al weg", zegt Vandromme. Binnenkort zouden maatregelen volgen om de straatraces tegen te gaan.

Meest gelezen