Een luchtfoto van de olievervuiling in de Golf van Mexico

Groeiende olievlek vervuilt Golf van Mexico na passage orkaan Ida

In de Golf van Mexico is olievervuiling aangetroffen na de verwoestende passage van de orkaan Ida. De oorsprong van het lek is nog niet duidelijk, maar de Amerikaanse kustwacht zet alles op alles om mogelijke schade te beperken.

Satellietfoto's van de kust voor Port Fourchon, een haven op 160 kilometer van de stad New Orleans, tonen de vervuilende olievlek. In de haven aan de Golf van Mexico wordt vooral olie opgeslagen en verscheept. De oliemassa die nu is vrijgekomen, is ongeveer drie kilometer lang.

De olie kwam vrij nadat orkaan Ida een week geleden aan land was gekomen in de Amerikaanse staat Louisiana. De oorsprong van het lek is niet bekend. Er werd al snel met de vinger gewezen naar het Texaanse olieboorbedrijf Talos Energy. Talos zelf geloofde niet dat het verantwoordelijk was en stuurde een duikteam om de bron van het lek te achterhalen.

Voorlopig heeft het onderzoek nog niets opgeleverd, maar volgens Talos Energy zou nog geen schade berokkend zijn aan de kust of de fauna. Samen met de Amerikaanse kustwacht probeert het bedrijf de vervuiling in te sluiten en de schade te beperken.

Een olievlek drijft tussen het puin van orkaan Ida in Louisiana.
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen