De kleine vrachtwagen belandde op zijn zij over de twee rijstroken

Twee bestuurders op de vlucht na vreemd ongeval op A19 in Ieper

De politie is op zoek naar twee bestuurders die gisteravond tegen elkaar botsten op de A19 in Ieper, en daarna op de vlucht sloegen. De hond van een van de bestuurders kwam om het leven tijdens de vlucht. 

Het ongeval gebeurde iets voor het einde van de snelweg in Ieper, rond halftien gisteravond. Een kleine vrachtwagen en een Ford Fiesta met Poolse nummerplaat raakten elkaar en botsten tegen de middenberm. De kleine vrachtwagen viel op zijn zij en versperde beide rijstroken. De Poolse auto kwam wat verderop op de pechstrook verhakkeld tot stilstand. Daarbij sneuvelde ook een verkeersbord. De snelweg was er dus helemaal versperd, waardoor de politie en de brandweer het verkeer moesten omleiden. Enkele tientallen gestrande voertuigen moesten tot na 23u wachten voor ze weer konden rijden.

Opmerkelijk genoeg sloegen beide bestuurders na het ongeval op de vlucht. Volgens informatie uit politiebronnen zouden ze allebei de Poolse nationaliteit hebben gehad. De twee zouden nog altijd spoorloos zijn. Niemand raakte gewond bij het ongeval, maar de hond van een van de twee bestuurders, die bij hem in het voertuig zat, werd tijdens de vlucht wel aangereden en overleefde het niet.

Meest gelezen