Twee Belgische toeristen omgekomen op Kreta

In de badplaats Rethymnon, op het Griekse eiland Kreta, zouden twee Belgische mannen zijn verdronken. Dat melden Griekse media.

Volgens verschillende Griekse websites waren de twee mannen van middelbare leeftijd de zee ingegaan om te zwemmen, hoewel de zee erg woelig was. Andere toeristen, die merkten dat de twee in de problemen kwamen, waarschuwden de hulpdiensten. Die konden de Belgen uit het water halen en brachten hen met de ambulance naar het ziekenhuis. Maar daar bleek dat ze al overleden waren. Volgens één Griekse site zouden er nog geen redders actief geweest zijn op het ogenblik dat de mannen het water ingingen.

Buitenlandse Zaken in Brussel wil alleen bevestigen dat er een dodelijk incident is geweest op Kreta, waarbij twee landgenoten zijn omgekomen. Meer details kon een woordvoerder niet geven.

Meest gelezen