2021 Getty Images

Amerikaanse acteur Michael K. Williams (Omar Little in "The wire", Chalky White in "Boardwalk empire") overleden

De Amerikaanse acteur Michael K. Williams, onder meer bekend voor zijn rol als Omar Little in de veelgeprezen serie "The wire", is overleden. De politie trof de 54-jarige acteur levenloos aan in zijn woning in Brooklyn, New York.

De politie kreeg maandag rond 14 uur plaatselijke tijd een noodoproep en ging ter plaatse bij het appartement van Michael K. Williams in New York. Daar werd het lichaam van de acteur teruggevonden. "Het is met diepe droefheid dat de familie het overlijden aankondigt van Michael Kenneth Williams. Ze vraagt haar privacy te respecteren terwijl ze rouwen om dit onmetelijke verlies", bevestigde Williams agent later.

Williams werd geboren in 1966 en startte zijn carrière als danser, hij werkte onder meer samen met George Michael, Missy Elliot, Ginuwine en Madonna. Maar het was als acteur dat hij doorbrak. Vooral "The wire", een veelgeprezen dramareeks van HBO over het drugsmilieu in Baltimore, bracht hem internationale faam. Williams speelde daarin de rol van Omar Little, een homoseksuele straatcrimineel die drugsbendes berooft. Hij zette een personage neer dat tot dan toe nog niet eerder op de Amerikaanse televisie verschenen was.

Volgens Omar Little is het spel maar zo goed als de regels. En ofwel hou je je aan de code, ofwel blijf je uit de weg (fragment HBO).

"The wire" liep van 2002 tot 2008. Daarna speelde Williams ook mee in "Boardwalk empire", een dramareeks over corruptie in Atlantic City in de jaren 20 en 30, de periode van de zogenoemde drooglegging (het verbod op het maken en verkopen van alcohol, red). Hij vertolkte er de rol van crimineel Chalky White.

Williams was daarnaast ook te zien in onder meer de films "12 years a slave" en "Inherent vice". Hij speelde ook meer in de HBO-serie "The night of", de tv-film "Bessie" en de Netflix-serie "When they see us". Voor die drie rollen werd hij telkens genomineerd voor een Emmy, een van de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen.

De doodsoorzaak staat nog niet vast. Volgens Amerikaanse media zou Williams overleden zijn aan een overdosis drugs. De acteur sprak in het verleden openlijk over zijn worsteling met een drugsverslaving, zelfs toen hij in "The wire" meespeelde.

Meest gelezen