Australisch tv-programma komt met "nieuw bewijs" over verdwijning Belgische rugzaktoerist Théo Hayez

Théo Hayez, de Belgische rugzaktoerist die in mei 2019 in Australië verdween, zou vlak voor zijn verdwijning niet alleen zijn geweest. Dat beweert de Australische televisiezender Channel 9 op basis van onderzoek door de familie van Hayez en eigen experten, die telefoongegevens van de jongeman onderzochten. Channel 9 zond maandagavond een documentaire uit over de mysterieuze verdwijning.

Het programma focust zich op het onderzoek van de familie van Théo Hayez, de privédetectieve Ken Gamble en een consultant in cyberveiligheid, Nigel Phair. Die zouden de geografische gegevens van de smartphone van Théo Hayez hebben kunnen recupereren, hoewel zijn telefoon nooit is teruggevonden. De programmamakers suggereren dat Hayez op het moment van zijn verdwijning niet alleen zou zijn geweest. 

"Wij zijn er vrij zeker van dat er één of meer mensen waren die Theo die nacht had kunnen ontmoeten", zegt de peter van Hayez, Jean Philippe Pector, in het programma. Hij hoopt dat mensen die meer informatie hebben, zich zullen melden bij de politie. 

In een emotionele persconferentie riep Hayez' vader de Australiërs op om te blijven zoeken naar zijn zoon.

De 18-jarige Théo Hayez verdween op 31 mei 2019 na een avond in een pub in Byron Bay. Hij was nog even te zien op camerabeelden van die avond, maar sinds dan ontbreekt elk spoor. Zijn familie en het hostel waar hij verbleef, verwittigden de politie op 6 juni, nadat Hayez enkele dagen geen teken van leven meer had gegeven. 

De Australische politie vermoedt dat Hayez verongelukt is op de steile rotskust van Byron Bay. De zaak is onlangs door de politie overgedragen aan een onderzoeksrechter. Op 1 oktober gaat in Sydney een hoorzitting van start, waarop alle partijen in het onderzoek aan het woord worden gelaten. Op 29 november begint de onderzoeksrechter aan zijn onderzoek en dan zullen ook de gegevens die het programma verzamelde, voorgelegd worden. 

Bekijk hier de trailer van het Australische tv-programa:

Meest gelezen