Facebook - Livinusrun

Dief steelt wegwijzers van marathon in Sint-Lievens-Houtem: deelnemers gingen langs het verkeerde parcours

Het voorbije weekend kon je in Sint-Lievens-Houtem aan een marathon meedoen, maar helaas werden sommige wegwijzers gestolen en liepen deelnemers de andere kant uit. "De mensen waren verward en velen hebben zo maar een stukje van de marathon gelopen", zegt Luc De Cooman, organisator van de Livinusrun. 

Aan de finish van de Livinusmarathon in Sint-Lievens-Houtem bleek dat vele deelnemers niet het volledige parcours hadden afgelegd. Na de evaluatie werd het duidelijk dat een aantal wegwijzers waren weggehaald. "Op cruciale splitsingen waren de borden, wellicht in de nacht voor de wedstrijd, weggenomen", vertelt organisator Luc De Cooman. 

Schering en inslag

Ook bij de fietswedstrijd van het voorgaande weekend doken er problemen op. "Sommige borden waren verdwenen", zucht De Cooman. "Andere pijlen stonden in de verkeerde richting te wijzen." Maar niet alleen in Sint-Lievens-Houtem veroorzaken dieven hinder. "Ik hoor van collega's uit andere verenigingen, die gelijkaardige evenementen organiseren, dat het daar hetzelfde liedje is."

Maatregelen nemen

Om de volgende editie beter te doen verlopen, besliste de organisatie nu al om bepaalde aanpassingen in te voeren. "Tijdens de evaluatie hebben we besloten om volgend jaar camera's te installeren op enkele cruciale punten", geeft Luc De Cooman mee. "We willen de natuurpracht van Sint-Lievens-Houtem en omstreken blijven tonen en de mensen iets fijn aanbieden." 

kasto80

Meest gelezen