Inloophuis voor kankerpatiënten in Mol mag weer open: "Sociaal contact heel erg gemist"

Vandaag gaan in Mol de deuren van Alegria weer open. Het inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten moest omwille van de coronacrisis sluiten. "De gezondheidsrisico's waren te groot om open te blijven", vertelt Mieke Van Poppel op Radio 2 Antwerpen.

Anderhalfjaar geleden, bij het begin van de coronacrisis, konden ze bij Alegria niet anders dan te sluiten.  Open blijven hield teveel gezondheidsrisico's in voor de kankerpatiënten. "We hebben geprobeerd om dat op te vangen op verschillende manieren. Via Zoom organiseerden we regelmatig meetings, maar we merkten toch dat veel mensen na een tijdje afhaakten. Daarom zijn we ook met wandelingen begonnen. Dat sloeg wel aan", aldus Van Poppel.

Toch zijn ze in Mol blij dat ze elkaar fysiek terug kunnen ontmoeten. "We hebben dat sociaal contact echt heel erg gemist. Ik ga heel blij zijn als ik iedereen straks terug zie". Je kan terecht in het open huis van Alegria in Mol op maandag- en donderdagvoormiddag.

Meest gelezen