dodge&burn

Nieuwe mountainbikeroute Frans Claes: "Inspiratiebron voor de rest van Vlaanderen"

De Leuvense mountainbikerijder Frans Claes heeft sinds dit weekend zijn eigen marathonroute in Vlaams Brabant.  Het traject is 136 kilometer lang en telt bijna 2000 hoogtemeters. Het gaat om een permanente mountainbikeroute onder de vlag van Sport Vlaanderen met de steun van het Agentschap voor Natuur en Bos en alle betrokken steden en gemeenten.

Mountainbikers kunnen zich vanaf vandaag uitleven op deze nieuwe bewegwijzerde mountainbikeroute die doorheen 11 steden en gemeenten loopt: Leuven, Bertem, Kortenberg, Tervuren, Overijse, Huldenberg, Oud-Heverlee, Bierbeek, Boutersem, Lubbeek en Holsbeek. De officiële start van het parcours ligt aan de Philipssite in Leuven, al kunnen mountainbikers zelf hun start- en eindpunt kiezen.

Drukke mountainbikeroutes sinds corona

Frans Claes, de Leuvense top (marathon) mountainbiker, is zeer vereerd dat de route zijn naam draagt. “Zowat drie jaar geleden spraken twee vrienden me aan met een plan om een mountainbikeroute uit te tekenen en die naar mij te noemen. In het begin had ik mijn twijfels dat de mountainbikeroute mijn naam moest dragen, maar nu ben ik er toch heel trots op.” 

“De route is een passend antwoord op het toenemende succes van het  mountainbiken door de coronapandemie. Hier en daar bracht dit conflicten met zich mee tussen de verschillende groepen weggebruikers. Ik zie deze marathonroute dan ook als een eerste oplossing van het probleem en een inspiratiebron om ook in de rest van Vlaanderen het mountainbikenetwerk gevoelig te verbeteren en uit te breiden.”

Fietsbier

Leuk om weten voor de fietsers is dat er een samenwerking bestaat met een aantal horecazaken die op of aan het traject gelegen zijn. De deelnemende mountainbikers kunnen er hun drinkbus vullen, iets eten en drinken, kunnen er kleine herstellingen uitvoeren en/of genieten van het nieuwe fietsbier BIDON. Deze horecazaken verbinden zich ertoe de sportievelingen warm te verwelkomen. Alle info over de nieuwe fietsroute vind je op de website van Sport Vlaanderen

Meest gelezen