politiezone TARL

Politie waarschuwt voor diefstal van middenconsoles uit luxewagens: "Zet je auto 's nachts in een garage als je kan"

In Roosdaal en Ternat hebben dieven de afgelopen dagen de middenconsole van twee luxewagens gestolen. De politie verwacht nog meer diefstallen en waarschuwt daarom de eigenaars van zulke auto's. 

"We richten onze waarschuwing aan de eigenaars van luxewagens zoals Audi, BMW en Mercedes", zegt Steven De Ridder van de politiezone TARL (Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke). "We weten dat dit soort van diefstallen in golven gebeurt. Daarom willen we nu kort op de bal spelen door de eigenaars van zulke auto's aan te raden om hun voertuig in een afgesloten garage te parkeren, en niet langs de kant van de weg of op de oprit."

"De daders leren bij wijze van spreken ook bij", weet De Ridder. "Zij weten ook dat er een cameranetwerk is waarmee we de nummerplaten van hun vluchtauto's kunnen achterhalen. Nu verplaatsen ze zich vaker met het openbaar vervoer en met fietsen of vouwfietsen. Ze werken ook in zogenaamde waves: één ploeg breekt de console uit en verbergt ze in een gracht of onder een riooldeksel. Een andere ploeg komt de buit dan later ophalen." 

"De ervaring leert ook dat de twee diefstallen, die nu gemeld zijn, voorbode kunnen zijn van een hele reeks. Daarom geven we de eigenaars nu meteen de raad om hun auto veilig te stallen. Wie verdachte handelingen ziet, meldt ons die liefst ook zo snel mogelijk", besluit De Ridder.   

Meest gelezen