Protest in Terhagen tegen de bouw van 600 nieuwe woningen

In Terhagen (Rumst) protesteerden zondag zo'n 200 buurtbewoners tegen bouwplannen van de gemeente. Ze vinden dat er te veel open ruimte en groen zal verdwijnen. Er werden ook al 500 bezwaarschriften ingediend. Burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA) wil in gesprek gaan met de bewoners. In Terhagen wonen zo'n 1500 mensen.

Heel wat bewoners van Terhagen, een deelgemeente van Rumst, zijn het niet eens met de bouwplannen die het gemeentebestuur in de deelgemeente heeft. Het bestuur wil Terhagen opwaarderen en er een pak meer woningen bouwen. De inwoners vinden dat dat te veel ten koste gaat van open ruimte en groen.

Heel het park en het gebied waar die appartementen zouden komen, is overstromingsgevoelig gebied

Luc Cassan, dorpscomité Actief Terhagen

"In ons dorp zouden zomaar eventjes een kleine 600 nieuwe wooneenheden bijkomen. Dat is 50 procent van het huidige aantal woningen", zegt Luc Cassan van dorpscomité Actief Terhagen. "Heel het park en het gebied waar die appartementen zouden komen, is overstromingsgevoelig gebied. Gezien de gebeurtenissen in Wallonië en in Limburg denk ik niet dat het opportuun is om hier nog huizen te zetten." Een groot deel van het gemeentepark bijvoorbeeld en het Dorpshuis zouden verdwijnen. 

Burgemeester Jurgen Callaerts laat weten dat hij graag met de actievoerders wil praten, en dat hij snel met hen zal afspreken. Tegen het project werden ook al 500 bezwaarschriften ingediend. 

Meest gelezen