Gemeente Merelbeke en Google gaan samenwerken om de lokale handel te digitaliseren

Steeds meer wordt er online gewinkeld, dat merkt men ook in Merelbeke. Om lokale handelaren te helpen met hun webshop gaat de gemeente samenwerken met Google. "We gaan de handelaren coachen en hen meenemen op de weg naar digitalisering", vertelt schepen van lokale economie en handel Tim De Keukelaere (Open VLD). 

Door de pandemie gingen meer en meer mensen online gaan winkelen. Ook in Merelbeke moesten lokale handelaren noodgedwongen experimenteren met een webshop of andere digitale initiatieven. "70 procent van online aankopen gebeurt bij internationale bedrijven, dus het is belangrijk om onze lokale winkeliers te coachen", zegt Tim De Keukelaere (Open Vld), schepen van lokale economie en handel.

De digitale experten helpen de handelaren om hun webshop te optimaliseren en nieuwe klanten aan te trekken

Tim De Keukelaere, schepen van lokale economie en handel (Open VLD)

Win-winsituatie

De ondersteuning van Google wordt de handelaren en de gemeente gratis aangeboden. "Het kost enkel wat tijd, want de coach moet wat gegevens en informatie verzamelen voordat een webshop kan worden opgestart", legt schepen De Keukelaere uit. "Maar iedereen zou zich moeten inschrijven, het is een win-winsituatie voor zowel handelaren als de gemeente Merelbeke." Nog tot 30 september kunnen winkeliers zich aanmelden.

kasto80

Meest gelezen